Chiptuning om het vermogen van je auto te vergroten

Bij chiptuning vergroten we het vermogen van je auto in functie van een lager brandstofverbruik. Als je je auto blijft gebruiken zoals je normaal zou doen en je voertuig niet tot het uiterste drijft, zal het verbruik dalen.

Een auto van 150 pk krijgen we bijvoorbeeld in een handomdraai op 176 pk, wat betekent dat we een winst tot wel 26 pk bereiken! Om dat te verwezenlijken, gaan we minutieus te werk. Daarbij kunnen we onder meer:

We zorgen ervoor dat we als engineers van de recentste ontwikkelingen in de automotive-industrie op de hoogte zijn. Ongeacht het automerk garanderen we een duurzaam resultaat voor elk type voertuig, van nieuwe bedrijfswagens tot occasions.

shutterstock ()
shutterstock ()
shutterstock ()

De distributieriem, licht & geluidloos

De meeste autofabrikanten verwerken een distributieriem in plaats van een distributieketting in hun voertuigen. Dat doen ze niet zomaar; er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Een riem is lichter, geluidlozer, efficiënter en goedkoper. Bovendien hoeft die in tegenstelling tot een ketting niet gesmeerd te worden.

Het is echter wel belangrijk om tijdens een onderhoud bijzondere aandacht aan de distributieriem te besteden. Die mag dan bestand tegen corrosie en rek zijn, toch wordt die vaak overmatig belast door een kleinere diameter te selecteren om ruimte onder de motorkap te besparen.

Verder kunnen hoge temperaturen van een verhitte motor en een groter toerental per minuut de riem sneller doen slijten. Heb je een vuile of lawaaierige aandrijving opgemerkt? Spreek ons aan om de riem op glans, barsten, scheuren en vibraties te laten controleren.